Mobiel & ambulante outreach

Rechtstreeks toegankelijke hulp kan waardevol zijn voor inclusieve trajecten die worden opgezet door hulpverleners of ondersteuners. Door middel van mobiele en ambulante outreach kan een erkende RTH-dienst zijn expertise delen met een groep van minimaal drie ondersteuners die behoefte hebben aan handicap specifieke kennis. Dit helpt hen om hun ondersteuning beter af te stemmen op de vragen en behoeften van hun cliënten.

Deze kennisoverdracht kan zich richten op verschillende sectoren, zoals kinderopvang, voorzieningen voor bijzondere jeugdzorg, scholen, diensten voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg, CAW's, sociale huizen, opvoedingswinkels, groepspraktijken, zelfstandige (para)medici, andere VAPH-voorzieningen of -diensten.

Wanneer het gaat om het overdragen van handicap specifieke kennis voor de ondersteuning van een bepaalde gebruiker, is de ondersteuning gericht op de persoon en betreft het begeleiding in plaats van outreach.

ASS Belevingscircuit

Vanaf heden bieden wij de mogelijkheid om samen met voorzieningen en hun teams het ASS Belevingscircuit te doorlopen. Dit educatieve instrument stelt deelnemers in staat om zich beter in te leven in hoe het is om ASS te ervaren. Door hier samen mee aan de slag te gaan, kunnen deelnemers er later zelfstandig mee aan de slag binnen hun specifieke werkcontext.

Maatschappelijke meerwaarde

De cliënt behoudt dezelfde begeleider die het hulptraject blijft ondersteunen. Dit levert niet alleen voordelen op voor de cliënt, maar ook voor andere diensten om beter te leren omgaan met deze doelgroep.

Inschrijven